dimarts, 12 de juny del 2012



Filet de llom de porc:

Ingredients:

Un filet de llom de porc (ració al gust)
Una poma
Un gotet de vi de Xerez
Sucre
Tomaquets cherry
Un got de vi negre
Branca de canyella
Mantega 
Ceba
Sal, pebre i oli

Preparació:

Posem en un cassó un dau de mantega i sofregim una mica la ceba fins que agafin una mica de color. Després afegim el vi negre i el sucre (dos terceres parts del vi aproximadament) i ho deixem reduir fins a aconseguir la textura desitjada.

Pelem la poma i la tallem a grills. En un cassó posem l'aigua (no gaire), el sucre (dos terceres parts d'aigua aproximadament) i la branqueta de canyella. Això ho deixem cuinar-se i reduïr fins que ens desaparegui l'aigua i quedi un caramel. La poma ja estarà cuita.

Mentre es va cuinant agafem la ració de filet i la salpebrem i la untem amb una mica d'oli. La posem a la paella ben calenta i l'anem marcant de cada cantó. El temps de cocció dependrà del punt de la carn que ens agradi. Personalment l'ideal és la carn rosada del mig. El punt de cocció de la carn es pot controlar apretant-la lleugerament amb els dits i depenent de la duresa de la carn podem esbrinar si està al punt que volem o no. Com tot demana practica.

Bon profit!