diumenge, 15 de gener del 2012

Pollastre lacat al forn.

Recepta molt fàcil i "resultona".

Ingredients:

1 pollastre
Mantega
Sal 
Pebre
I les espècies que més us agradin.
1Cullerada sopera de mel
Suc de tarona
4 o 5 Grans d'all
Fulles de llorer

Preparació:

Salpebrem el pollastre per dins i hi introduim tres o quatre grans d'all, un parell de fulles de llorer i un dau de mantega. Posem el pollastre en una plata de forn. En un bol posem la mantega, la sal, el pebre, i les espècies que haguem escollit (en aquest cas romaní, però també m'agrada molt amb curry) i amb un forquilla anem aifaxant i barrejant els ingredients fins que ens quedi una textura com de pomada (Ens podem ajudar posant la mantega uns segons al microones i així es desfà millor). La mesura de mantega és simplement que calculeu que pogueu barnissar bé tot el pollastre. Barnissem tot el pollastre amb aquesta barreja i el posem al forn un quart d'hora a 180-190º i despres el deixem uns 50minuts més a uns 160º. Sempre depenent del forn.

El ultims 5-10 minuts de cocció ens serviran per fer el lacat. És un toc que millora molt el plat pel que fa a presentació perquè fa que el pollastre quedi lluent i amb la pell cruixent.
En un bol petit posem un cullerada de mel, el suc de taronja (aqui podrieu posar quasevol líquid que us agradi com cervesa, suc de llimona, cava, etc...) i el gra d'all picat. ho remenem fins que la mel es dissolgui i tot seguit pintem la part superior del pollastre amb el suc. pugem la temperatura a 200. El deixem dos minutets i el tornem a pintar. Una tercera vegada i ja estarà llest. Veureu que la mel va fent un crosta lluent i el suc de taronja li dóna un aroma final molt agradable.

Plat fàcil i que es pot fer sense ser un gran xef. Queda molt bo.