dimarts, 17 de gener del 2012

Pera al vi

Ingredients:

1 Pera (per persona)
Vi negre
Xocolata
Mantega
1 Branca de canyella
Pell de llimona i taronja
Sucre


Preparació:

Posem en un cassó el vi (que gairebé arribi a cobrir la pera), la canyella i les pells dels cítrics. Pelem la pera mirant de mantenir la "cua" (per la presentació) i la posem a coure amb el vi a foc lent. la anirem girant perquè es cogui bé per tot arreu.
Amb uns 15 minuts serà sufucient. Retirem la pera i afegim una bona cullerada sopera de sucre al vi que deixarem reduir fins que agafi una textura més espessa. Serà la salsa.
Quan ha reduït ho deixarem refredar tot plegat.

Quan anem a servir posem un cassó amb aigua a bullir i situem un altre cassó més petit sobre l'aigua i dintre d'aquest cassó hi posem unes quantes rajoles de xocolata i un dauet de mantega. D'aquesta manera aconseguirem una xocolata desfeta idonea per rematar el plat.